top of page

HOE WORD IK LID ?

Iedereen kan lid worden !

Iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding, maatschappelijke status, geloof of persoonlijkheid kan bij de LETS-kring komen.  Vind je het een tof systeem en ben je gemotiveerd om er ook werkelijk iets mee te doen, dan ben je welkom.  Woon je in de regio Roeselare, dan ben je bij LETS Roeselare aan het goede adres.  Woon je in een andere regio, dan sluit je wellicht best aan bij een andere groep, zie hiervoor www.letsvlaanderen.be.

Wie lid wil worden, neemt eerst contact op.  

Er zal een afspraak gemaakt worden om je alle uitleg te geven.  Of je kan ons bezoeken op één van de LETS-bijeenkomsten (zie onze kalender).  Lees alvast eens ons huishoudelijk reglement.

Er wordt eenmalig een waarborg gevraagd van 15 euro.  Per jaar betaal je ook lidgeld, nl. 6 euro.  Dit lidgeld dient om webruimte, promotiemateriaal, folders ... te betalen en vormt bovendien ook een drempel(tje) zodat niet iedereen zomaar eens lid zou worden 'om eens te kijken'.

We vragen ook een jaarlijkse bijdrage van anderhalf uur in wieltjes, onze LETS-eenheid.  Die kun je terugverdienen door iets wat je leuk vindt voor iemand anders of voor de groep te doen.  We werken per kalenderjaar.  Als je later op het jaar lid wordt, is je bijdrage kleiner: 0,50 euro per volledige maand nog te gaan.

 

Inschrijven voltooien

Kan je je terugvinden in de LETS-filosofie, ondertekende je het huishoudelijk reglement, en heb je je overschrijving gedaan, dan krijg je van ons een gebruikersnaam en een wachtwoord en heb je dus toegang tot het ledengedeelte van onze site.

Op de site zie je een overzicht van alle leden met hun persoonsgegevens, de dingen die ze aanbieden en vragen en heb je toegang tot een handig systeem om al je wieltjes zelf te beheren en te verdelen...

Indien je geen internetaansluiting hebt, zoeken we een peter/meter in je buurt die dat voor jou doet.

 

Aan de slag

Nu is het enkel nog aan jou om contact op te nemen met letsers wiens vraag/aanbod jou interesseert.  Wacht niet tot anderen zelf contact opnemen met jou.  De ervaring leert dat de nieuwkomers met de meeste zin voor initiatief ook snel de meest actieve nieuwe letsers worden.  Aarzel niet om eerst wieltjes uit te geven en er dan pas te verdienen.  

Belangrijk is dat je begint te letsen en wat letsers leert kennen.  Zij zullen je wel vertellen wie welke dienst vraagt of aanbiedt.  En zodra je wat mensen kent gaat de bal aan het rollen.  

De beste manier om in contact te komen met andere letsers, is simpelweg door te letsen of deel te nemen aan één of andere LETS-activiteit.

bottom of page